Buitenwereld als spiegel (2)

Buitenwereld als spiegel (2)

Als ik zeg dat jij uniek bent, dan meen ik dat oprecht. De manier waarop jij naar de wereld kijkt is namelijk zo anders dan andere mensen. En dat is eigenlijk best logisch.  

In mijn vorige blog (deel 1) heb ik je meegenomen in het kijken naar de wereld door je eigen bril en de blauwe plekken die een ieder van ons heeft. Er speelt echter nog een ander principe mee in wat jij weerspiegelt krijgt in de buitenwereld. En dit principe heeft te maken met energie.

Energie speelt namelijk een belangrijke rol in datgene wat jij uitzendt en wat je terugkrijgt. 

Alles is energie

Alles is energie, en daarmee heeft alles een frequentie, een trilling. Ja, echt alles. De stoel waar je op zit, het verdriet wat je voelt, jouw lichaam, je gedachten, de woorden die je uitspreekt, echt alles.

De frequentie bepaalt wat we kunnen waarnemen en met welke zintuigen. Een stoel kunnen we bijvoorbeeld aanraken, maar de emotie boosheid niet. Die kunnen we voelen. Dit is afhankelijk van de frequentie.

Ook ieder mens heeft een eigen basisfrequentie. Die schommelt wat omdat je je soms boos voelt (dat verlaagt je frequentie) en soms heel blij (dat verhoogt je frequentie), maar er is een bepaalde range waarbinnen die frequentie zich beweegt en deze range verschilt per persoon. 

Wat voor mensen trek jij aan?

Er is een universele wet die luidt ‘De Wet van de aantrekkingskracht’. Veel boeken zijn hierover geschreven en The Secret is voor veel mensen wel een bekend boek, waarin dit ook wordt beschreven. 

Welke mensen trek jij aan?

In het kort komt het erop neer dat alles wat jij uitzendt aan frequenties, je dit weer aantrekt. Als we angstig zijn, dan zenden we de frequentie van angst uit, zijn we blij dan zenden we de frequentie van blijheid uit. Wanneer jij de frequentie van vrolijkheid uitzendt, dan trek je ook mensen en situaties aan met dezelfde frequentie, dus vrolijke mensen. Maar het geldt ook dat wanneer jij je angstig voelt, je situaties en mensen aantrekt die te maken hebben met angst, omdat deze dezelfde frequentie hebben.

Je bent als het ware een magneet die andere soortgelijke magneten aantrekt. 

Filters

In deel 1 van De buitenwereld is je spiegel beschreef ik de blauwe plekken die iedereen heeft.

Blauwe plekken zijn blokkades en deze ontstaan door pijnlijke gebeurtenissen die je mee hebt gemaakt.

Of blokkades die op een andere manier zijn ontstaan, bijvoorbeeld omdat je deze blokkades hebt overgekregen van je ouders.

Deze blokkades hebben ook een bepaalde frequentie. En deze frequentie bepaalt weer wat je aantrekt.

Blokkades

Wanneer je blokkades oplost in je lichaam, dan trek je ook andere mensen en situaties aan.

Je hebt ook kunnen lezen over dat hoe jij de buitenwereld ziet, heel veel zegt over de filters waardoor jij naar die wereld kijkt. Je ervaart de wereld als het ware door een bril.

Die bril is ontstaan door allerlei ervaringen die je hebt opgedaan tijdens je leven. Datzelfde is hier van toepassing.

Zie jij veel angst in de buitenwereld, dan zit deze angst ook in jou. Ervaar je veel ruimte en vrijheid in je leven, dan zit deze ruimte en vrijheid ook in jou.

Herken jij een blokkade in jezelf? Lees dan ook mijn blog 'Zelf blokkades oplossen'. 

Jouw frequentie

Tussen het uitzenden van een frequentie en het aantrekken van een situatie, zit soms even wat tijd.

Dus wanneer jij je even boos voelt, hoef je niet meteen allemaal boze mensen aan te trekken.

Maar wanneer je heel vaak boosheid ervaart, dan trek je ook mensen die dit vaak zo ervaren. 

Loslaten

Mogelijk herken je ook dat je afscheid hebt genomen van bepaalde mensen in je leven, omdat jullie niet meer op 1 lijn zaten.

De match was er niet meer zoals deze er eerder wel was.

Hier is vaak sprake van dat jullie frequenties niet meer voldoende met elkaar resoneren en dan zie je dat er geen aantrekking meer is.

Soms houden we nog vast, omdat we het lastig vinden om los te laten. Vaak zie je dat deze contacten je niet meer voeden en dat ze er ook voor kunnen zorgen dat je steeds gedoe ervaart in die relaties.

Wanneer je loslaat, ontstaat er ook ruimte voor nieuwe relaties die beter passen bij jou en dus jouw frequentie. 

Als je bekend bent met dit principe van frequenties en dat je daarmee mensen en situaties aantrekt, dan wordt het ineens interessant om aandacht te schenken aan wat jij ziet in jouw omgeving.

  • Met wat voor soort mensen heb jij contact?
  • In wat voor situaties zit je (regelmatig)?

De buitenwereld spiegelt dus jouw binnenwereld. Door naar buiten kijken zie je wat er binnen in jou leeft.