Activiteiten uitjes met kinderen

Noord-Brabant met kinderen: leuke activiteiten en uitjes in een natuurlijke omgeving

Noord-Brabant staat als provincie bekend om zijn Brabantse gezelligheid, maar ook om de prachtige natuur. Met kinderen is er in Noord-Brabant dan ook genoeg te beleven en te ontdekken in eigen land. Uit eigen ervaring delen we hier de leukste activiteiten en uitjes om er op uit te gaan met kinderen. De grote attractieparken laten we buiten beschouwing, omdat we zelf juist ook altijd op zoek zijn naar leuke speelgelegenheden voor kinderen in een natuurlijke omgeving. Dit is niet altijd eenvoudig te vinden, dus hopelijk kan je uit dit overzicht wat inspiratie halen.

Speelbos Herperduin

Speelbos Herperduin is een heerlijk bos voor jong en oud. Je kan er gaan wandelen, maar ben je met kinderen, dan trekken de leuke speeltoestellen toch al snel de nodige aandacht. Zijn de kinderen oud genoeg om zelfstandig te spelen, dan kan je hier helemaal tot rust komen op de vele bankjes of boomstronken waar je op kan zitten. Vanaf de uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over het bos, maar het is best hoog ook al lijkt dat niet zo vanaf de grond. Heb je trek gekregen van het wandelen en/of spelen? Bij het naastgelegen restaurant Pan&Zo kan je heerlijk eten. 

Hoppies

Net over de maas vlak bij Den Bosch ligt Hoppies in Ammerzoden. Opgezet om het spelen in de natuur te stimuleren en dat is ze naar mijn mening heel goed gelukt. Er zijn voldoende activiteiten voor kinderen in alle leeftijden. En zijn je kinderen oud genoeg, dan kan je als ouder lekker op het terras plaatsnemen en genieten van de nodige versnaperingen.

Speeltuin de Kienehoef

Middenin Noord-Brabant ligt Streekpark Kienehoef in Sint-Oedenrode. Dit park is gratis toegankelijk en de speeltuin biedt met name plezier voor de jongsten onder ons. Dat is echter niet het enige dat hier te doen is, want er is o.a. ook een kinderboerderij, een voetbalveld, tafeltennistafels en je kan op het water gaan waterfietsen of roeien. Heb je zelf eten en drinken meegenomen, dan zijn er ook voldoende picknicktafels om gezellig aan te zitten of om je kleedje in het gras uit te spreiden. En je kan ook nog een rondje gaan wandelen door het park als de kinderen lekker aan het spelen zijn. Al met al een heerlijk park voor een dagje eropuit!

Heb je zelf nog tips of inspiratie voor ons? Laat het ons dan weten in een reactie.

Bart
Bart Boekholt