Zielspad volgen | Innerlijk WEten Online

Tekenen die erop wijzen dat je je zielspad volgt

Misschien heeft het te maken met leeftijd, de levensfase waar ik in zit of een andere ontwikkeling in het grotere geheel? Ik weet niet wat de reden is, maar wat ik wel merk is dat veel mensen ook zoekende zijn. Vaak komt dit voort uit het werk dat men op dit moment doet. Ze voelen zich dan niet gelukkig en halen niet de voldoening uit werk, die ze ergens wel zoeken. De wil is er wel om er iets aan te doen, maar het is vaak lastig om hier richting aan te geven. Het is niet duidelijk waar je moet beginnen en het liefst grijp je je vast aan iets of iemand, die je de weg wijst. Dit blijkt tevergeefs, want de enige die richting kan geven, dat ben jij zelf.

Persoonlijke ontwikkeling

De fase waarin je je dan bevindt, werd bij mij omschreven als jezelf in de mist bevinden. Je weet even niet welke richting je op moet gaan, maar heb vertrouwen dat de mist zal opklaren en de zon weer gaat schijnen. Je bent op dat moment met jezelf en dat is helemaal niet erg of eng. Als je dit eenmaal gaat ervaren, is het zelfs geweldig. Het in contact komen met jezelf is een prachtige persoonlijke ontwikkeling. Creëer tijd en ruimte om eens echt op jezelf te zijn en stel jezelf vragen. Maak bijvoorbeeld een wandeling in de natuur zonder afgeleid te worden door muziek of een telefoon, of begin met schrijven in een dagboek. De antwoorden gaan komen en als de zon door de mist weer gaat schijnen, zul je ontdekken dat je de weg naar jouw zielspad hebt gevonden.

Je zielspad

De tekenen die ik hieronder beschrijf heb ik niet zelf bedacht, maar heb ik letterlijk overgenomen uit het boek Christina 2 – Het visioen over het goede. Ik vond ze zo goed omschreven en zo herkenbaar, dat ik ze hier met je deel:

Tekenen die erop wijzen dat je je zielspad volgt:

 1. enthousiasme, levensvreugde, oprechte humor
 2. een gevoel van innerlijke voldoening, tevreden zijn met jezelf en je omgeving
 3. gezonde eigenliefde, gezond zelfbewustzijn, een gepaste omgang met anderen
 4. innerlijke harmonie en balans
 5. sterk ontwikkelde eigen verantwoordelijkheid
 6. een helder beeld van je eigen potentieel
 7. creativiteit, vindingrijkheid
 8. de innerlijke stem, het innerlijke kompas volgend
 9. het vermogen om je leven vanuit je hart en met doorzettingsvermogen aan je persoonlijke missie te wijden
 10. herkennen wanneer een missie is volbracht en met hart en ziel aan de nieuwe opdracht beginnen (in het nu leven)
 11. synchroniciteit en déjà-vu-ervaringen

Tekenen die erop wijzen dat je je zielspad niet volgt:

 1. gebrek aan enthousiasme en levenslust, twijfels, nachtmerries
 2. gebrek aan innerlijke voldoening, ontevreden zijn met jezelf en je omgeving
 3. gebrek aan eigenliefde, jezelf opofferen voor anderen of anderen uitbuiten
 4. symptomen van stress en innerlijke onbalans
 5. gebrek aan eigen verantwoordelijkheid, je schuldgevoel op anderen projecteren
 6. onderschatting of overschatting van je eigen potentieel
 7. gebrek aan ideeën; gelatenheid of juist losbandigheid
 8. je leven laten bepalen door invloeden van buitenaf en je levensomstandigheden
 9. matheid en zoeken naar de weg van de minste weerstand, of juist overdreven gemotiveerd zijn voor de verkeerde dingen
 10. gevoel van stilstand, vasthouden aan het verleden (in het verleden leven)
 11. verwarring, gedesoriënteerd zijn: depressie of burn-out

Herkenning

Gezonde eigenliefde ervaren had voor mij een belangrijk aandeel in het bewust worden dat ik mijn zielspad volg. Ik durfde te vertrouwen op mijn innerlijke kompas en vond een weg om emotionele blokkades en belemmerende overtuigingen te doorbreken. Dit maakte steeds meer ruimte om op mijn innerlijk weten af te stemmen. Nu ervaar ik levensvreugde door te leven in het moment. Ik doe dingen met plezier, geniet van de kleine, vaak vanzelfsprekende momenten en voel ook duidelijk om iets niet te doen als het niet moeiteloos gaat. Het klinkt misschien heel voor de hand liggend, maar het is eigenlijk steeds kiezen om dat te doen waar ik blij van word.

Mijn potentieel

Is alles helder voor mij? Nee, zeker niet. Ik werk nog steeds aan het vormen van een helder beeld van mijn eigen potentieel. Zodra ik dat helder heb, zal ik dat zeker delen in een nieuwe blog. Maar ook hier laat ik me leiden door mijn innerlijke kompas. Dat betekent niet dat ik passief achterover leun. Ik bevind me nog in de mist, maar ga er mee om zoals al eerder beschreven bij persoonlijke ontwikkeling aan het begin van deze blog.

Christina boeken

Is je interesse gewekt om meer te lezen over je zielspad in dit boek van Christina? Onderstaand al haar boeken die op het moment van schrijven van dit blog zijn uitgebracht:

Christina deel 1 – Tweeling als licht geboren

Christina deel 2 – Het visioen over het goede

Christina deel 3 – Bewustzijn schept vrede

Bart
Bart Boekholt
De bestseller top 60, altijd gratis verzenden