Visionboard maken

Jouw eigen visionboard

Creatieve opdracht: maak een eigen visionboard

Met een visionboard kun je ontdekken en manifesteren wat je echt wilt!

Een visionboard is een visuele weergave van jouw wensen. Je kunt een visionboard maken voor bijvoorbeeld jouw wensen voor het komende jaar, of een bord met dingen die je nog wilt bereiken in je werk. Hieronder zie je een visionboard die ik heb gemaakt.

Visionboard
Voorbeeld #1 van een visionboard

Aan de slag met jouw visionboard

Reserveer minimaal een paar uur voor jezelf, zodat je in alle rust kunt werken aan jouw visionboard. Zet een lekker kopje thee of koffie voor jezelf en zoek een comfortabel plekje op met een kladblok. Laat je gedachten nu eens gaan over wat je nog zou willen doen of wie je wilt zijn of welke wensen je nog hebt en schrijf deze op. Laat je fantasie de vrije loop en denk vooral niet in beperkingen. Dit is juist het moment om je even te verliezen in dagdromen.

Heb je dit gedaan, dan is de volgende stap om wat je hebt opgeschreven te visualiseren. Dus zoek afbeeldingen die voor jou aansluiten of resoneren met de woorden die jij hebt opgeschreven. Dat kan digitaal op internet, maar ook gewoon in tijdschriften of andere bladen. Ga je digitaal aan de slag, kies dan een programma zoals Word of PowerPoint. Zet hierin jouw afbeeldingen of woorden zo neer, zodat het voor jou goed voelt. Het gaat er vooral om dat je afbeeldingen kiest waar je het juiste gevoel bij hebt. Dit geldt natuurlijk ook als je gaat knippen en plakken. Pak een groot stuk papier of karton waar je al je woorden en afbeeldingen op plaatst.

Visionboard voorbeeld
Voorbeeld #2 van een visionboard

Visionboard ophangen

Is je visionboard af? Hang deze dan op een plek waar je hem dagelijks ziet. Bijvoorbeeld op je slaapkamer, in de gang of op het toilet. Tune iedere keer in op het gevoel van de beelden en woorden als je jouw visonboard ziet. Doordat je steeds een bepaald gevoel ervaart wanneer je ernaar kijkt, zend je een bepaalde energie (of frequentie) uit en dat zorgt ervoor dat je de wensen ook daadwerkelijk gaat manifesteren in je leven. Door te voelen alsof je wensen er nu al zijn, zal de verandering van energie zich laten zien in de materie, namelijk in jouw leven.

Marieke
Marieke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *