water als medicijn bij klachten

Water, het goedkoopste medicijn

Natuurlijk weet ik wel dat water drinken gezond voor je is. Dat deed ik ook wel, maar niet genoeg bleek een tijdje terug. Toen hoorde ik over de Iraanse arts Batmanghelidj.

Water als medicijn

In 1979 werd Batmanghelidj als politiek gevangene opgesloten voor ruim 2,5 jaar in een gevangenis. Als arts bleef hij ook als gevangene mensen behandelen. Hij had daar weinig mogelijkheden en geen medicijnen om medegevangenen te behandelen en ontdekte toen de geneeskracht van water.

Zijn eerste patiënt had een maagzweer en hij adviseerde om twee glazen water te drinken. De patiënt had daarna geen pijn meer. Deze patiënt genas uiteindelijk door 6-8 glazen water per dag te blijven drinken.

Na deze patiënt volgden nog 3.000 medegevangenen die Batmanghelidj behandelde met water. Het bleek een succesvol medicijn te zijn. In 1982 werd de arts vrijgelaten uit de gevangenis en vluchtte naar Amerika. Daar begon hij een 20 jaar durend onderzoek naar de effecten van water op het menselijk lichaam en de geneeskrachtige effecten op de gezondheid.

Hij ontdekte dat het drinken van meer water zorgde voor talloze genezingen en vermindering van klachten.

Klachten

Hij schreef hier het boek Water, het goedkoopste medicijn over. Daarin laat hij zien dat je elke dag 2 liter water zou moeten drinken en dat je dan effect kunt gaan merken bij:

  • Pijnklachten
  • Astma en allergieën
  • Voorkomen van hartfalen
  • Voorkomen van hersenbloedingen
  • Voorkomen van kanker
  • Voorkomen van ziekte van Parkinson
  • Voorkomen van ziekte van Alzheimer
  • Hoge bloeddruk
  • Gewichtsverlies
  • Concentratie

Mijn eigen experiment

Ik besloot om dit eens te gaan proberen, ook al had ik andere klachten dan hierboven wordt beschreven. Elke dag twee liter water drinken. Thee rekende ik niet mee, want het gaat echt om water. Ik zette een liter water klaar in een kan, zodat ik kon zien hoeveel ik moest drinken en ik verdeelde dit over de ochtend. De tweede kan dronk ik in de middag en begin van de avond. Het viel me op dat ik helemaal niet zoveel moest plassen, als dat ik had gedacht.

De eerste paar dagen moest ik wat moeite doen om te drinken, maar daarna merkte ik dat ik sneller een dorstprikkel kreeg. Die had ik namelijk bijna nooit. Ik had nooit echt dorst, waardoor veel drinken echt een opgave was. Maar die dorstprikkel ontstond dus wel na een paar dagen en dat maakte dat het steeds makkelijker voor me werd om te drinken. Ik merkte inderdaad verschil in mijn klachten. Ze werden minder! Inmiddels is twee liter water drinken mijn standaard geworden.

Zelf experimenteren

Heb jij ook klachten waar je wel eens dit experiment mee wilt proberen? Start dan vandaag nog met het drinken van twee liter water per dag. Doe dat minimaal twee weken en kijk welke effecten dat heeft op jouw gezondheid. Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring!

Marieke
Marieke